Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misstänkta mordbrännare släppta på fri fot – riskerar flera års fängelse

De män i 20-årsåldern som misstänks för flera anlagda bränder i Gislaved och Värnamo kommun släpptes på fri fot när rättegången avslutades under onsdagen. Åklagaren yrkar på att båda männen ska dömas till tre och ett halvt års fängelse, uppger SVT Jönköping.

På onsdagen avslutades rättegången i Jönköpings tingsrätt mot de två unga män som misstänks för en serie anlagda bränder tidigare under 2019. Bränderna skedde både i Värnamo och Gislaved i våras och i somras.

Männen har alltså pekats ut som ansvariga av åklagaren för att ha medvetet orsakat mordbränder vid Annebergsbadet i Bredaryd och i torvmossen Kappeled i Gislaveds kommun.

De stod även inför rätta för tre fall av grov skadegörelse och ett fall av skadegörelse av normalgraden.

Åklagaren har yrkat på tre och ett halvt års fängelse för båda männen, men när rättegången avslutades mot dem försatte tingsrätten dem på fri fot i väntan på dom, uppger SVT Jönköping.

Den flera dagar långa rättegångsprocessen har hållits bakom stängda dörrar i Jönköping, varken Värnamo Nyheter eller annan media har haft tillträde till rättssalen.