Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord Tim Lucas

Tim Lucas, Bor

Som tidigare meddelats har Timothy "Tim" Lucas, Bor, avlidit. Tim var uppvuxen i södra London, England. Efter grundutbildning fortsatte Tim sina studier vid University of Exeter och University of Hull i Computer Science, datavetenskap. Han avlade en masterexamen i tillämpad systemvetenskap, MSc.Net Distributed Systems Development. Tim Lucas huvudsakliga arbete under tio år var inom finans och börshandel som affärsanalytiker och systemutvecklare i tyska Commerzbank i London.

Redan under tonåren mötte Tim sin blivande fru, Rebecca, f Osgood, dotter till Mayvor f Petersson från Bor. Mayvor med sin familj i England vistades under sommartid i Bor och semestrade i Sverige. Barnen fick därmed en tidig anknytning till Sverige.

Tim och Rebecca gifte sig juli 2010. Rebecca var grundskollärare i cirka 4 år innan paret bosatte sig i Sverige. Tim började studera svenska i London, fortsatte i Sverige och inom ett par månader behärskade han svenska språket. Deras önskan var att söka arbete i Stockholm eller Göteborg och ha Bor som en reträttplats. Sverige var för Tim ett nytt älskat hemland.

Planerna tog fart 2014. I samma skede stod det dock klart att Tim hade drabbats av motorneuron sjukdom ”MND”, som generellt benämns ALS i Sverige. Väl medvetna om svårigheterna som skulle komma valde paret Lucas att fullfölja sin dröm; att vara bosatta i Sverige. Hemorten var och förblev Bor. Efter ett par års vistelse i fritidsboende byggde familjen Lucas en egen villa där familjen, nu med sonen Teodor, flyttade in 2018. Glädjen över detta skuggades av en alltmer framskriden sjukdom. Under hela tiden har Tim visat en enastående livsvilja och livsglädje där han på olika sätt tog till sig den svenska miljön med kontaktnät av grannar och vänner, alltmedan kontakten med familj och vänner i England skedde via internetkommunikation och besök i hemmet i Bor.

Tim var en öppen, social, skicklig och varmhjärtad person som hade alla förutsättningar till en lyckad yrkeskarriär. Med sin kristna tro, mod, integritet och positiva livsvilja bar han ett svårt lidande. Närstående, omsorgspersonal och sjukvårdens palliativa team bidrog till en god livshållning in i det sista.

Närmast sörjande är hustrun Rebecca, sonen Teodor, svärföräldrarna Mayvor och Keith Osgood, Rebeccas syskon Philip med familj i Bor, Hanna med familj i Brighton, Tims föräldrar Liz och Colin Lucas samt syskon med familjer i England.

Vännerna Ann-Mari och Erik Wiberg