Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mer speedway skjuts upp – upptaktsträffen och lagcupen flyttas fram

Det blev i dagarna klart att både upptaktsträffen och lagcupen flyttas fram. Nya datum är klara.

Coronapandemin gör att lagcupen och upptaktsträffen skjuts fram i tiden. Lagcupen i Vetlanda, där Lejonen ska vara med, är en tradition innan seriestarten. Lagcupen var tänkt att avgöras den 17–18 april men skjuts nu fram i tiden. Arrangörerna hoppas kunna genomföra lagcupen den 15–16 maj i stället.

– Ledsamt men ändå skönt att ha kommit fram till ett beslut, säger Vetlanda Speedways Mikael Wirebrand till Vetlanda–Posten.

Även upptaktsträffen inför säsongsstarten skjuts fram. Den 21 april skulle den svenska speedwayeliten ha samlats för en upptaktsträff men nytt preliminärt datum är nu 19 maj.

– Det är ett preliminärt datum. Det går hand i hand med ligan, så det beror lite på vad som kommer hända där, säger Mikael Teurnberg, marknadsansvarig i Elitspeedway Sverige, till Nerikes Allehanda.

Bauhaus–ligan, som elitserien bytt namn till, planeras att starta den 2 juni.