Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mer plats för bildkonst i konsthallen

Gislaveds konsthall offrar mycket av utsikten för att för att ge mer plats för konsten – åtminstone tillfälligt. – Vi har anpassat huset för utställningen, säger konstnären Krister Kühlwein.

Det gamla Borgenhusets lämplighet som konsthall har diskuterats. Ett fint hus som har många fönster, men den utsikten begränsar också väggytan för konsten.

Till lördagen har detta åtgärdats med större, tillfälliga väggar att hänga bildkonst på. Då har konstnären Krister Kühlwein från Reftele vernissage för en ny utställning.

– Det känns väldigt roligt att få visa upp mig på hemmaplan, säger han.

– Jag är särskilt nöjd med att rummen här har anpassats till verken istället för tvärtom. Vi har byggt om för utställningen.

Senast Krister Kühlwein hade en separatutställning i Gislaved var 1992. I höstas deltog han i samlingsutställningen på konstfabriken.

Utställningen omfattar aktuella verk från de senaste tre åren. Grunden är oftast linneduk på ram som både målats och bearbetats på fler sätt, vilket blivit Krister Kühlweins signum.

– Sedan mer än 20 år arbetar jag främst med linneduken som material. Mina verk är över huvud taget väldigt materialbaserade. Materialet styr verket, säger han.

Utställningen visas i Gislaveds konsthall februari-mars.