Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Melissa satsar på friskvård: "Fötterna är kroppens grundstomme"

Efter att i fem år ha hyrt in sig på olika ställen är fotvårdaren Melissa Bergqvist nu redo att öppna sin egen klinik med sin firma Fothälsan.

Det har gått fem år sedan Melissa Bergqvist blev legitimerad medicinsk fotvårdsspecialist. Sedan dess har hon byggt upp sin verksamhet i lagom takt.

— Jag har valt att köpa allting nytt. Då har man inte råd att investera i allt på en gång. Alla intjänade pengar har gått till utrustning: behandlingsstol, verktyg och annat, säger hon.

Det var intresset för friskvård och hälsa som fick Melissa att byta bana i livet. Förändringen kom dock inte över en natt.

— Jag var fast anställd som processoperatör på Trelleborg building systems. Barnen var små och min man reste mycket, så det var inte läge för mig tidigare. Men när barnen blev lite större kände jag mig redo att satsa, säger hon.

Och satsa gjorde hon. I ett års tid veckopendlade Melissa Bergqvist till Göteborg, för att utbilda sig till medicinsk fotvårdsspecialist vid Axelsons gymnastiska institut. Samtidigt passade hon på att också gå en utbildning i friskvårdsmassage. Intensivt men givande, menar Melissa, som under första tiden efter sin examen återgick till sin heltidstjänst samtidigt som hon byggde upp sitt företag.

Fram till nu har hon hyrt in sig hos andra, senast i Senses lokaler vid järnvägsstationen.

— Men jag kände att jag ville skapa någonting eget och bara tänka på min verksamhet och mina kunder. Jag vill bli mer synlig, säger hon.

Den nya lokalen har stått tom en tid, men hyrdes tidigare av bland annat Hudvård Liljan och Hudoteket.

Den första oktober slog Melissa upp portarna. Inom en snar framtid kommer även andra verksamheter rymmas där, som exempelvis manikyr.

Trots coronaviruset, som gjort att kundtillströmningen minskat en del, är Melissa Bergqvist inte orolig.

— Jag använder både munskydd, handskar och förkläde, det vet mina kunder om, säger hon.

Varför valde du att satsa på just fotvård?

—  Jag menar att man måste sköta sin egenvård- både insidan och utsidan. Fötterna är viktigare än man kanske tror, de är grundstommen till hela kroppen.

—Att jag sedan valde att komplettera med friskvårdsmassage var främst av ergonomiska skäl, för att undgå för ensidiga rörelser. Jag vill ju att min kropp ska hålla livet ut, säger Melissa Bergqvist.