GSK tog sig vidare till Alltvåan och startade där med fyra raka segrar. Vägen mot ett kval mot Hockeyettan låg i det läget öppen. Men efter det följde en svit på sju raka förluster. Och det var i fredags borta mot Osby som det stod klart Gislavedslaget skulle missa play off. Sedan kom Göteborgslaget Bäcken till Gislerinken i söndags för match i den sista omgången. När den 14:e och sista omgången hade spelats stod det klart att GSK Hockey hade hamnat på en sjunde plats av åtta lag. De sex bästa lagen tog sig vidare mot play off.

Gustaf Andersson blev GSK:s bäste poängplockare i Alltvåan och han gjorde 15 poäng på 14 spelade matcher. Mattias Remstam har tränat GSK under de två senaste säsongerna. Men det är ännu inte klart om den Nittorpsfostrade före detta HV71–stjärnan kommer att vara tränare för Gislavedslaget även till hösten. Kontraktet har gått ut.

Relaterat till artikeln

– Besvikelsen har inte lagt sig än. Det känns skit och det är för tidigt att prata om en eventuell fortsättning redan nu. Jag har inte funderat i de banorna än.

– När vi hade vunnit fyra matcher på rad så tänkte jag att det skulle räcka med två vinster till för att ta en plats bland de sex bästa. Men vi lyckades inte vinna någon mer match, utan tog bara två poäng till efter det.

GSK har svängt i sina prestationer.

– Det ska inte behövas sju, åtta mål framåt för att vinna en match. Vi har slitit hårt på en del spelare. Jag tyckte vi fick ordning på försvarsspelet men sedan var det som bortblåst ibland.

– Det är en stor besvikelse att vi inte tog oss vidare. Jag tror det hade kunnat komma mycket folk om det hade blivit kvalmatcher i Gislerinken.

Relaterat till artikeln

Och ett beslut om framtiden får vänta för Mattias Remstam.

– Det är för tidigt att säga något om det än, säger Mattias Remstam.

Mattias Bjelke delade ut priset till Gustaf Andersson.

Foto GSK Hockey

GSK har även delat ut pris till Årets spelare och det är Ronnie Adolfssons pris som går till säsongens spelare. Det var Gustaf Andersson som fick priset.

”Årets spelare i GSK Hockey 2019/2020 går i år till en hårt arbetande spelare som med sitt driv, både på och vid sidan av isen, bidrar med att lyfta sina medspelare. Med sin seriösa inställning vid varje träning och match har denna spelare i år också haft en mycket positiv utveckling i sitt egna spel och fysik”, skriver GSK på sin webbplats.