Under de senaste åren har det varit många butiker i centrala Vaggeryd som har lagt ner. Vad det nu beror på – bristande underlag, nya köpmönster eller annat?

Vi har också berättat om andra som vågar satsa, som Lilla tårtbageriet.

Relaterat till artikeln

De har faktiskt en sak gemensamt, tårtbagerskan Charlotte Munton och Mathilda Brännström. Båda kommer att ha sina butiker på Östergatan.

Vem är då Mathilda?

– Jag bor ännu i Göteborg, men kommer, liksom min sambo, från Vaggeryd. Vi har två barn som ännu inte har börjat skolan och har köpt hus i Vaggeryd.

Varför flyttar ni?

– Vi ville komma närmare familj och vänner. Dessutom kan det vara läge att satsa i Vaggeryd nu, det är många som flyttar dit.

Bild 1 av 2 Mathilda ska börja resan med att göra om den tidigare ur- och guldsmedsbutiken till barnklädesaffär i februari. Öppningen planeras till maj.

Mathilda är inte någon nykomling i klädbranschen. Under gymnasiestudierna i handel och administration på Fenix gjorde hon sin praktik på People. Därefter fick hon en tillsvidareanställning, men har även jobbat på bland annat Company i Jönköping och Värnamo. De senaste fem åren har hon bott i Göteborg och jobbar nu som Visual Merchandiser, vilket bland annat handlar om varuexponering och skyltning.

Varför just barnkläder?

– Jag har förstått att det är någonting som många saknar. Tankarna på det började i samband med att Koola Kidz upphörde, dessutom ligger det mig nära i och med att jag själv har små barn.

Läs mer: Nya koola utmaningar för Anna Munkstierna

Någon vecka in i februari räknar hon med att jobba med butikens utseende för att kunna öppna i maj, kanske på Frammedagen. Tanken är då att även marknadsföra varor på temat ”inredning”.

Vill du hålla dig uppdaterad om vad som händer med ”Lilla jag” kan du spana på Instagram.

Relaterat: Vilda västerninspirerat hus byter karriär