Rosenqvist, som vunnit Macaus Formel 3-lopp två gånger och som i helgen gjorde sin första start i tävlingens GT-klass, var en av 12 förare som drogs in i den dramatiska kraschen på den trånga och tighta stadsbanan i Kina.

Det var under lördagens kvalrace som olyckan var framme och hela 12 bilar, varav Felix då var en, var inblandade i kraschen. Felix Rosenqvists bil blev så illa skadad i kraschen att han inte kunde komma till start i söndagsfinalen.

Rosenqvist var ensam Ferrari-förare i fältet, vilket bidrog till att hans team saknade några av de reservdelar som hade krävts för att kunna ställa smålänningens bil på startlinjen på söndagen.

- Tråkigt att det skulle bli så här, men det är sådant som kan hända i motorsport ibland - framför allt här i Macau. Kurvan där det hände är helt blind, och om någon kraschar i utgången kommer man inte kunna uppfatta det förrän det är försent. Inte vad jag hade hoppats på i mitt första GT-race här, men det har ändå varit en värdefull erfarenhet. Förhoppningsvis kan jag komma tillbaka igen nästa år och ge det ett nytt försök, säger Felix Rosenqvist.