Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Markarydsmordet: Oleksandr Traiduk gripen – efter flera månader på flykt

Artikel 18 av 18
Mordutredning på 70-åring
Visa alla artiklar

Oleksandr Traiduk, 47, misstänks för att ha mördat den 70-årige Markarydsbon. I torsdags greps han av polis i Polen. – Han kommer inom kort att överföras till Sverige, säger kammaråklagare Gunilla Öhlin.

Det var i somras som den 70-årige mannen anmäldes försvunnen. Tio dagar efter försvinnandet hittades hans kropp i skogen utanför Markaryd.

Ukrainska medborgaren Yaroslav Lavryniv häktades i sin frånvaro i slutet av juli och efterlystes internationellt. Han greps den 20 augusti av tysk polis längs motorvägen mellan Berlin och Dresden och utlämnades till Sverige den 5 september.

Nu har ytterligare en person gripits – den här gången i Polen, meddelar Åklagarmyndigheten. Det handlar om 47-årige ukrainaren Oleksandr Traiduk, som även han har varit internationellt efterlyst efter mordet. Han togs av polis i staden Dubica Corna på torsdagskvällen.

I ett pressmeddelande berättar kammaråklagare Gunilla Öhlin, som leder förundersökningen, att Traiduk inom kort ska överföras till Sverige.

– Efter ankomsten till Sverige kommer ny häktningsförhandling att äga rum vid Växjö tingsrätt, säger Öhlin.

Tidningen har varit i kontakt med Gunilla Öhlin, men hon vill inte lämna några ytterligare kommentarer.

– Jag hänvisar till pressmeddelandet, säger hon.

Yaroslav Lavryniv och Oleksandr Traiduk är på sannolika skäl misstänkta för mord och tillgrepp av fortskaffningsmedel.