Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Profilen blir årets julvärd i SVT: ”Vi ska nå hela Sveriges publik”

Nu är det klart. Skådespelaren Marianne Mörck blir årets julvärd i SVT. – De gamla traditionerna ska finnas, vi ska visa kärlek för det behöver vi mer än någonsin nu, säger hon.

På tisdagsförmiddagen presenterades den populära ”Bonusfamiljen”-skådespelaren Marianne Mörck, 70, som årets julvärd i SVT.

Mörck axlar det ärofyllda uppdraget efter Kattis Ahlström och ska alltså tända det traditionsenliga ljuset i sändning precis före Kalle Ankas julafton.

– De gamla traditionerna ska finnas, vi ska visa kärlek för det behöver vi mer än någonsin nu, och vi ska nå hela Sveriges publik. Det är det som är min uppgift, att med värme gå in i tittarnas vardagsrum, säger Marianne Mörck under presentationen.

Årets julvärd är alltså mest känd från SVT:s ”Bonusfamiljen”, men har också medverkat i flera Wallander-filmer. Hon är även sångare och regissör.