Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Många dödliga mc-olyckor i april

Det fina vädret i början av april gjorde att motorcykelsäsongen startade tidigt i år. Men under månaden inträffade flera svåra olyckor.

"Detta ser vi i vår statistik där tyvärr sex motorcyklister omkom och så många omkomna har vi inte haft sedan 2009", säger Khabat Amin, statistiker vid Transportstyrelsen, i ett pressmeddelande.

Under april månad omkom 17 personer i trafiken, enligt preliminära siffror från Transportstyrelsen. Det är en ökning med en person jämfört med motsvarande månad i fjol.

Förutom de sex på motorcykel omkom sex personer som färdats i personbil, två på cykel samt tre som färdats med övriga fordon.

Under perioden maj 2019–april 2020 miste 209 personer livet i vägtrafiken. Jämfört med ett medelvärde för motsvarande fem tidigare tolvmånadersperioder har antalet omkomna minskat med 24 procent.