Elavbrottet som drabbade delar av kommunen orsakade en del besvär.

Ingenting fungerade. Det gick inte att tanka eller betala med kort och kassorna fungerar inte i tre timmar, säger Patrik Johansson som driver OKQ8-macken i Värnamo.

Läs mer:

Flera som tidningen pratat med drar slutsatsen att samhället är sårbart - sett till vad som händer vid just ett strömavbrott.

Det kanske är bra att något sådant händer, man får sig en tankeställare och kan tänka till och se till att man har batterier och lite nödvändiga saker hemma så man klarar sig, säger Johan Malm som är på genomresa i Värnamo och som bor i Hädinge i Gnosjö kommun.

Reaktionerna har även varit många på Värnamo Nyheters facebooksida. "Skandal är vad det är. Två gånger på drygt ett halvår" skriver en läsare och hänvisar till det omfattande med omnejd i april i år. En annan läsare skriver "Inte så kul när man jobbar och är beroende av ström för att kunna vårda våra äldre".

Strömavbrottet, som varade i några timmar denna gång, ställde enligt kommentarerna till det för fler. "Totalt värdelöst. Lätt och ha 5 veckor gammalt barn och ge ersättning" står att läsa på VN:s facebook också.

Andra läsare menar istället att ilskan och irritationen över onsdagens strömavbrott är överdriven. "Mamma Mia, strömmen borta en stund och det blir totalt kaos på folk, det moderna samhället gör folk till bortskämda små barn" skriver en läsare. En annan läsare skriver "Så mycket liv över att vara strömlös i någon timme. Prova att vara strömlösa i 10 dagar istället och gör något som inte har med elektronik göra".