Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man gripen i Gislaved – misstänks för våld mot tjänsteman

Polis fick tillkallas när en grupp personer uppträdde stökigt, samt hade uttalat hot mot en väktare, i centrala Gislaved på torsdagen. När en man skulle omhändertas av polisen blev det tumult och det slutade med att mannen greps.

Det var mitt på dagen som fem personer uppträdde berusat och störande på allmän plats, uppger polisen. Enligt uppgifter från polisen ska flera av personerna ska också ha uttalat hot mot en väktare.

Polis skickades till platsen och när de kom dit var det fortsatt stökigt i gruppen. När patrullen skulle omhänderta en av personerna, en man, så gjorde denne motstånd och det uppstod tumult. Mannen som skulle omhändertas sprejades då med pepparsprej (även kallat oc-sprej ) och polis satte handfängsel på honom innan han fördes iväg till polisstationen.

Mannen greps och han misstänks nu för våldsamt motstånd, hot mot tjänsteman, våld mot tjänsteman och ringa narkotikabrott eget bruk, uppger polisen.