Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Luu lämnar Värnamo Södra – är klar för Gnosjö

Anders Luu har tidigare gjort tre säsonger i division 3 med Värnamo Södra. Nästa år är han tillbaka på den nivån, fast nu i Gnosjö.

21-årige Luu började sin fotbollskarriär i Värnamo Södra och har spelat där under alla år.

Under förra veckan provtränade han med Gnosjö IF, trea i år i division 3, och kom efter det överens med klubben om kontrakt.

Redan 2014 debuterade Luu i trean och även 2015 och 2017 spelade han där med Värnamo Södra.

För två år sedan gjorde han åtta mål på 21 starter i division 3. Den här säsongen blev det nio mål i division 4.

"Anders är en snabb, teknisk spelare som återfinns som yttermittfältare eller forward allt oftast och han har ett fint målsinne. Det känns väldigt bra att Anders nu väljer Gnosjö IF", skriver klubben på sin webbplats.

Utöver lagets första nyförvärv för kommande säsong har två spelare förlängt med Gnosjö.

Mittbacken Oscar Johansson, 24, har skrivit på för två år. Han startade 17 matcher i trean i år efter att ha spelat i Bredaryd Lanna säsongen innan.

"Oscar har varit en våra mest tongivande spelare under säsongen och är en fantastiskt bra lagspelare som betyder mycket för truppen. Oscar gjorde en mycket bra säsong i år och är en mittback som håller hög division 3-klass med sin spelförståelse och sitt suveräna huvudspel", skriver Gnosjö.

Felix Wieslander Andersson, 22, har också sajnat för kommande säsong. Han kom till Gnosjö 2017 och spelade under året 20 matcher (alla från start) i division 3.

"Felix har i år tagit ett stort steg framåt och varit en spelmotor på mittfältet tillsammans med Ray och Linus där han trivs utmärkt att spela. Felix agerar allt mer rutinerat och är en viktig spelare i vårt lagbygge där han har haft en betydande roll", skriver GIF.