Den 9 juli avgörs lag-EM för tjejer i Spanien. Förra året vann Sverige brons på hemmaplan och då var Louise Rydqvist från Värnamo Golfklubb en av dem som låg bakom succén.

Relaterat till artikeln

När Sverige nu ska försöka återupprepa framgången så är Rydqvist en av tre spelare som var med och vann bronset i fjol.

– Louise Rydqvist, 17 år, Värnamo Golfklubb, har lätt för att tagga igång både sig själv och andra i träning och tävling. Slår långt och spelar ofta för riktigt låga scorer. Gör sitt andra lag-EM, var med och tog brons 2018, säger Carl Gustavsson, flicklandslagets coach, i ett pressmeddelande från Svenska Golfförbundet.

"Kommer gå långt även i år"

Relaterat till artikeln

De övriga två spelarna som även var med förra året är Ester Fägersten, Hills Golfklubb, och Elsa Svensson, Vasatorps Golfklubb. Sara Ericsson, Lidingö Golfklubb, Federica Tavelli Westerlund, Landeryds Golfklubb och Louisa Carlbom, Gräppås Golfklubb kommer att debutera i lag-EM.

– När vi förra året tog brons på hemmaplan vid EM visade vi att hårt arbete ger utveckling. Vi har ingen anledning att inte tro att vi kommer att gå långt även 2019. Sedan i höstas har vi genomfört flera träningsläger och tävlingar tillsammans, vilket gör att alla känner varandra väl. Som alltid är det övergripande målet att få erfarenheter inför framtiden, säger Carl Gustavsson.

Louise Rydqvist var under juni med och tävlade i VM i Japan. Hon fyller 18 år strax efter lag-VM i Spanien.

Relaterat till artikeln