Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Repris: Se hela småländska valvakan igen

 
Valet 2018
Visa alla artiklar

Med bara en timme kvar tills vallokalerna stängde började Hall Medias valvaka – som fortsatte hela kvällen. Strax efter midnatt avslutades sändningen, och nu kan du se hela i repris.

Hall medias valvaka är ett samarbete mellan sju av Hall Medias nyhetssajter i Småland. Du som läsare av Jönköpings-Posten, Värnamo Nyheter, Smålänningen, Smålands-Tidningen, Smålands Dagblad, Vetlanda-Posten eller Tranås Tidning hittar under valkvällen livesändningen på din sajt.

– Bästa sättet att bevaka ett val är en livesändning. Det är något som vi vill ge vår publik och vi ville hålla det så lokalt som möjligt, säger Patricia Svensson, Hall medias onlinechef.

Jonas Almkvist, biträdande livechef, och Sophia Magasanik, ansvarig för sociala medier, leder valvakan från studion i Jönköping. Sändningen kommer att innehålla studiointervjuer med experter, politiker och andra gäster, liverapporter från vallokaler och partivalvakor ute i kommunerna. Allt eftersom kvällen fortgår, och i den mån resultat blir klara, kommer vi under kvällen att rapportera om valresultat för alla kommuner i Jönköpings län och Ljungby, Markaryd och Älmhult i Kronobergs län, samt de båda regionerna.

– Det känns otroligt roligt att kunna erbjuda våra läsare en ingående Smålandsbevakning i realtid, säger Sophia Magasanik.

Dessutom kommer du att få återkommande uppdateringar om det senaste som händer i sociala medier i samband med valet från vår sociala medier-panel bestående av Hall medias Joel Jonsson och Hanna Källqvist. Om du vill komma i kontakt med dem för att ställa frågor eller komma med synpunkter eller kommentarer under kvällen kan du använda hashtaggen #hallmediaval i sociala medier.

Fem timmar

Parallellt med sändningen från Småland pågår en lika lång sändning i Skaraborg. Läsare av Skövde Nyheter, Västgöta-Bladet, Skaraborgs Läns Tidning eller Falköpings Tidning kan följa sitt lokala val via sändningen på sajterna.

De fem timmar långa livesändningarna började diskuteras redan i våras med tidningarnas nyhetschefer. Valsändningarna är något alldeles extra som kräver stor mängd teknik och detaljerad planering.

Förhoppningen är att få med valresultat från alla kommuner och kanske en del från regionvalet som räknas allra sist.

– Detta är ett roligt sätt att arbeta men det är också ett eldprov. Klarar vi detta så klarar vi det mesta, säger Patricia Svensson.