Polisen har inlett en förundersökning om misstänkt människorov. Polis, Ing 2-soldater, hemvärnsoldater och frivilliga söker efter den försvunna Eksjökvinnan i och utanför Eksjö. På tisdagseftermiddagen sände vi live från sökinsatsen efter den försvunna kvinnan.

Jonas Lindell, lokalpolisområdeschef, berättar att man söker efter Nathalie sedan i lördags med sin egen personal. Under slutet av helgen och i går, måndag, kallade polisen även in Missing people. De fokuserar på två sökområden, ett mellan Eksjö och Nässjö samt ett område inne i Eksjö.

Varför koncentrerar ni er på just de här områdena?

– Dels beror det på att vi har en sista positionering av telefonen i det här området som ligger mellan Eksjö och Nässjö. Området i Eksjö är i anslutning där hon är boende.

Har det under senaste dygnet hänt något som har fört försvinnandet framåt mot en lösning om vad som har hänt?

– Nej, det har det inte gjort tyvärr. Det är därför vi nu också utökar och har breddat spåret lite grann. Initialt har vi sökt efter en försvunnen person som antingen har råkat ut för en olycka eller frivilligt håller sig undan. Men nu söker vi även i ett spår där vi tittar på om det kan ligga ett brott bakom. Vi har inlett en förundersökning om människorov.

Relaterat till artikeln

– Vi är djupt oroliga för vad som kan ha inträffat och vädret försvårar givetvis chanserna att klara sig ute i terrängen. Finns det en möjlighet att vi kan hitta henne, om hon finns i terrängen, så ska vi ha göra allt vi kan för att göra det, säger Lindell.

Vad kan allmänheten göra?

– Vill man delta i ett sökande så är det att komma till Missing peoples samlingslokal här vid Polishuset och höra vad man kan bistå med där.

– I övrigt så är vi intresserade av information om man har sett den här flickan eller varit i kontakt med henne. All information som man har att lämna vill vi att man kommer till polisen med. Den kan man lämna via 114 14, uppmanar Jonas Lindell.

Finns det någon tidpunkt som ni är särskilt intresserade av?

– Vi är intresserade att kartlägga vad hon har gjort under de närmaste dygnen. Även iakttagelser eller kontakter som hon har haft under fredagskvällen när hon var tillsammans med arbetskamrater på en personalfest är av intresse. Om det har uppstått någon konflikt eller om man har pratat om någonting som kan vara av intresse eller har upplevt någonting som gör att polisen kan ha nytta av det, säger Lindell och fortsätter:

– Vi måste arbeta väldigt brett. Har man information att lämna tycker jag inte att man ska värdera sin egen information utan låta polisen göra det. All information kan leda oss framåt och vi lägger ett pussel här och varje bit är viktig.

Catarina Tilstam Toresdotter, administrativ chef på Missing people, berättar att så fort de har fått ihop en grupp med 15 personer får de en plats som de ska söka igenom.

– Polisen har tilldelat oss områden som vi ska söka igenom i dag. Vi kommer söka runt telemasten söder om Ormaryd. Det är där hennes telefon är pingad både igår (måndag) och i förrgår (söndag).

Under måndagen var de en akut skallgång under eftermiddagen och kvällen. Catarina berättar att runt 100 personer deltog i sökandet då.

– Vi brukar säga att vi håller på och söker så länge vi har sökare, men när det blir för mörkt blir det svårt. Vi använder oss av ficklampor och pannlampor, men det blir så begränsat sökområde. Det är lite farligt för sökarna också och vi vill inte äventyra säkerheten för någon. Samtidigt vill vi hitta Nathalie, säger hon.

Bild 1 av 13 Jonas Lindell, lokalpolisområdeschef, svarade på frågor om hur utredningen går vidare.

Foto Alexandra Sundberg