För att klassas som ett superföretag av Veckans Affärer och Bisnode, och därigenom kvala in på listan Årets Superföretag 2018, krävs att aktiebolagen kan visa på en stabilitet och långsiktighet, samtidigt som vinst och omsättning ska ha ökat de senaste fyra åren.

LÄS MER: De kvalade in på listan 2017

Fler från länet

Det är 14:e året som listan har sammanställts och i år kvalar alltså 728 svenska bolag in, vilket enligt Bisnode och Veckans affärer är cirka en promille av det totala antalet aktiebolag i Sverige. 30 av de 723 bolagen är från Jönköpings län.

– Att presentera Superföretagen är en högtidsstund för Veckans Affärer varje år, säger Åsa Uhlin, chefredaktör på Veckans Affärer i ett pressmeddelande.

– Jag är personligen mycket glad över att på detta sätt kunna hylla dessa företag och de personer som arbetar där varje dag.

Åsa Uhlin, Veckans Affärer.

Foto Fredrik Sandberg/TT

Mio högt på listan

Högst upp på årets lista, utifrån omsättning, placerar sig Volvo Lastvagnar, följt av ÅF-Industry, Accenture, Mycronic, Derome Byggvaror och Mio.

Mios vd Björn Lindblad, som bor i Bankeryd, kommenterade i en intervju i slutet av 2017 de senaste årens framgångar:

— Det är så att man får nypa sig i armen, 2014 bröt vi tre miljardersgränsen, sen fyra miljarder och nu närmar vi oss sex miljarder i omsättning.

Björn Lindblad, vd Mio.

Foto Pär Grännö

Consid med igen

Ett bolag, som till skillnad från Mio, har sitt huvudkontor i Jönköping (Mio utgår ifrån Tibro) är Consid.

– Det känns fantastiskt roligt att vi så många år i rad kvalificerat oss för Superföretagen-utmärkelsen och vi är bortom stolta över detta, säger Peter Hellgren, vd på Consid, i ett pressmeddelande.

– Vi ser detta som ett tydligt kvitto på att vårt hårda arbete och skarpa fokus verkligen lönar sig. Detta är också ett enormt styrkebevis gentemot hela organisationen och våra kunder.

Peter Hellgren vd Consid, till vänster i bild.

Foto Petra Östgård