Det gäller att lyfta blicken till Designhotellets fasad. Där finns bilden som visar den kända vilstolen Pernilla som talar om att Bruno Mathssons har en särskild plats i stadens hjärta.

Han föddes på Tånnögatan intill Apladalen och började jobba i sin fars möbelfabrik. Den första stora framgången kom med stolen Gräshoppan som Bruno Mathsson ritade 1931, efter en beställning från Värnamo lasarett, men de hamnade snabbt på lasarettets vind. Han fortsatte ändå att göra möbler i sin egen stil och 1937 blev han inbjuden att vara med på världsutställningen i Paris. Med tiden blev han Sveriges mest internationellt erkände formgivare, som gjorde stolar, fåtöljer och bord.

Han konstruerade också 35 så kallade glashus och vid centret på Tånnögatan finns nu ett experimenthus, uppfört i samma stil som det som ursprungligen fanns på platsen.

Det som fångar ögat på Bruno Mathssons plats är en fontän med ett konstverk gjort av Per-Erik Willö, född 1921. Han har bland annat studerat på Konstfack och gjort konstverk och fontäner som kan ses i ett flertal svenska städer. Han använder ofta en teknik med mosaik och i ”Värnamo Lilja” kan den ses i en stramare variant. Konstverket köptes in av Värnamo kommun 1961.