Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lejonens stjärna i älgolycka: ”Blev bara skrot”

Lejonens möte med Masarna på tisdagskvällen blev ordentligt försenat och det hade nästan blivit natt när Gislavedsklubbens förare och ledare gav sig i väg från Avesta. För Lejonens kapten Nicolai Klindt kunde det ha slutat riktigt illa då han och hans mekaniker krockade med en älg. Bussen ska ha blivit helt demolerad.

– Det var en jävla smäll, blev bara skrot av bilen. Nicolai har en större speedwaybuss och den blev helt demolerad. Det är tur att han och mekanikern klarade sig, att ingen blev skadad. Älgen stendog, säger Lejonens sportchef och lagledare Anders Fröjd till Aftonbladet.

Det är Aftonbladet som berättar om Nicolai Klindts olycka och hur han kraschade vid tre–tiden natten mot onsdagen. Mötet mellan Masarna och Lejonen blev en och en halv timme försenat och började först vid 20.30–tiden på tisdagskvällen. Lejonen vann matchen med 51–39 och Värnamo Nyheter var vid 22.30–tiden på tisdagskvällen i kontakt med Anders Fröjd som då berättade att han hade en bilresa på sex timmar framför sig. Från motorstadion i Avesta till hemmet i Varberg.

Ringde Holmstrand

För Anders Fröjd gick hemresan bra men för Lejonens lagkapten Nicolai Klindt gick det inte lika bra. På riksväg 50, vid Skänninge mellan Motala och Mjölby, sprang en älg ut på vägen och Klindt och hans mekaniker han inte väja.

Aftonbladet berättar att Nicolai Klindt ringde Anders Fröjd som i sin tur ringde till Mikael Holmstrand, som är assisterande lagledare och bor i Linköping. Holmstrand gav sig under natten ut till olycksplatsen för att hjälpa Nicolai Klindt.

– Nicolai Klindt ringde mig klockan tre i natt och var skärrad. Jag tänkte, vad fan har hänt nu? säger Anders Fröjd till Aftonbladet.

Bra insats

Nicolai Klindt, som körde in åtta poäng mot Masarna, fick hyra en buss och kunde vid sex–tiden på morgonen fortsätta sin resa mot Danmark och onsdagskvällens match med Holsted.

Lejonen ligger på en fjärde plats i elitserien och gjorde en bra match mot Masarna.

– Det är en riktigt stabil insats. Alla levererade och ingen faller ur ramen. Jag ger en femma i betyg till hela laget. Kevin Wölbert flög fram. Kacper Woryna tog visserligen bara 5+2 men det är hur han tog poängen som var det viktiga. Jag är jättenöjd, sa Anders Fröjd till Värnamo Nyheter efter matchen på tisdagskvällen.