Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lejonens lördagsmöte med Indianerna avblåst – hoppas mötas under påsken

Delar av Lejonens elitlag skulle ha mött Indianerna i ett träningsmöte på lördag i Gislaved. Men gästerna från Kumla har lämnat återbud. Lejonens sportchef Anders Fröjd berättar för Värnamo Nyheter att lagen siktar på att mötas under påsken i stället.

Förra lördagen tränade Lejonen i Gislaved. Även den här lördagen var det tänkt att det skulle köras speedway på motorstadion i Gislaved. Tanken var att Indianerna skulle kommit till Småland men nu är den gemensamma träningen, eller träningsmatchen, inställd. Anders Fröjd berättar att Lejonen siktar på att möta Indianerna under påsken i stället.

– Med tanke på Svemos restriktioner och att det är en bit att åka till Gislaved så har vi bestämt oss för att inte köra på lördag. Vi har en så bred trupp att vi lika gärna kan träna och sparra på hemmaplan i det här läget. Men vi vill gärna köra träningsmatchen när vi ser att en trolig säsongsstart närmar sig, säger Indianernas allsvenska lagledare Robert Eriksson till Nerikes Allehanda.

Hur det blir med lagcupen i Vetlanda, där Lejonen ska vara med, är ännu inte klart. Lagcupen är tänkt att avgöras den 17–18 april. Det har ännu inte kommit något besked om den kommer att gå som planerat eller ska ställas in.

Bauhaus–ligan, tidigare elitserien, ska starta 2 juni är det tänkt.