Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lejonens lagbygge börjar ta form: ”Nöjda över att återigen få arbeta med honom”

Om mindre än en månad startar säsongen för Lejonen. Den 11 augusti kommer Masarna till Gislaved för premiären av 2020 års upplaga av elitserien.
Lejonen bygger laget för fullt och har de senaste dagarna presenterat flera nyheter.

Bauhausligan – som elitserien bytt namn till – börjar tisdagen den 11 augusti. Lejonen har de senaste dagarna kommunicerat ut en del nyheter. Mathias Thörnblom, Casper Henriksson och Adrian Gala har skrivit nya kontrakt. Danske René Bach är också klar för styrning i Gislavedsklubben. Timo Lahti lämnar Lejonen.

”René Bach är 30 år gammal och har kört mycket i England och skaffat sig gott om rutin. Han är allround som förare och startsnabb, vilket vi värderar högt. Både Adrian och René har körscheman i övriga länder som gör dem tillgängliga för oss i stor utsträckning”, skriver Lejonen på sin webbplats.

Det kommer dessutom bli ett kärt återseende då Nicolai Klindt återvänder.

”Nicolai var en av de som vi verkligen hade svårt att skiljas ifrån när vi byggde laget inför 2020 och slutligen tvingades konstatera att vi inte hade plats för honom snittmässigt och ekonomiskt. Med sin stora professionalism och erfarenhet var han en given lagkapten i de matcher han körde. Resultatmässigt gick hans säsong upp och ner, men inställning och engagemang var alltid på topp”, skriver Lejonen.

”När vi sedan en tid planerat för att bygga om laget med hänsyn till årets nya förutsättningar var Nicolai den första vi tog kontakt med och är mycket nöjda över att återigen få arbeta med honom. Nicolai bor i England men då brittiska säsongen ännu är osäker räknar han i nuläget med att det är Polen, Sverige och Danmark som gäller, vilket gör honom tillgänglig på ett bra sätt för oss”, fortsätter Gislavedsklubben.