Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lejonens konkurrent säger upp sin personal: ”Oerhört jobbigt”

Dackarna har sagt upp sin personal. Det skriver Barometern. Lejonen har sedan tidigare korttidspermitterat sina anställda.

Coronakrisen slår hårt mot landets speedwayklubbar. Lejonen från Gislaved har sedan tidigare korttidspermitterat sina två anställda som är sportchefen Anders Fröjd och kanslisten. Förarna har prestationsbaserade löner och Sveriges högsta speedwayserie står för tillfället på paus. Förhoppningen är att komma igång den 2 juni.

Målillaklubben Dackarna har tvingats agera på grund av coronakrisen. Det skriver Barometern.

– Vi har ett stort gäng med äldre funktionärer som gör ett stort jobb för oss på anläggningen. De har fått gå hem nu och vi har valt att säga upp all personal från och med den sista juni. Det är två heltider och två halvtider det rör sig om, säger Dackarnas ordförande Tomas Karlsson till Barometern.

Dackarnas förhoppning är att uppsägningarna inte behöver verkställas.

– Vi famlar i mörker, det är oerhört jobbigt i och med att vi inte har något datum för när detta är över. Kan vi komma igång den 2 juni så är det inte aktuellt med några uppsägningar, men vi måste förbereda oss på att det kan bli värre.

Tomas Karlsson är också orolig för hur förarna ska klara sig.

– Men på sikt måste vi se till att våra svenska förare överlever. Vi vill inte att exempelvis Jacob Thorssell, Oliver Berntzon, Theo Johansson eller Joel Kling ska tvingas lägga ner. Det här är tufft för så många.