Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lejonens konkurrent riskerar konkurs: ”Ingen rolig situation”

Motalalaget Piraterna, som har flera SM–guld på meritlistan men den gångna säsongen missade slutspel, är illa ute. Förarlöner har inte kunnat betalas ut och enligt P4 Östergötland är klubben bara två veckor från konkurs. – Får vi inte ihop pengar går vi i konkurs, säger Piraternas ordförande Sven Gustafsson till radion.

Piraterna är ett klassiskt svenskt speedwaylag med flera fina framgångar genom åren. Under 2019 gjorde Motalalaget comeback i högsta serien men nu verkar läget vara allt annat än bra i klubben. P4 Östergötland rapporterar att Piraterna bara är två veckor från konkurs.

– Får vi inte ihop pengar går vi i konkurs. Det är ingen rolig situation, men vi måste vara positiva, säger klubbens ordförande Sven Gustafsson till radion.

Bakom det tuffa läget ligger bland annat uteblivna publikintäkter. Och flera förare har inte fått sina löner utbetalda under hösten.