Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lejonens konkurrent agerar – sparkar lagledaren

Rospiggarna har haft en väldigt tung säsong och är sist i elitserien. Som en konsekvens får nu lagledaren Conny Ohlsson lämna sitt uppdrag. Efter senaste omgångens möte med Indianerna var han kritisk. – Det kan bli så här när man inte får välja själv vilket lag man får köra med, så jag känner mig rätt bakbunden, sa Conny Ohlsson i ett uttalande efter förlusten i tisdags och bara någon dag senare fick han alltså sparken.

I det senaste övergångsfönstret gjorde Rospiggarna flera förändringar och plockade in förare som Tomas H Jonasson, tidigare Lejonen. Robert Lambert gick motsatt väg och lämnade samtidigt Rospiggarna och skrev på för Lejonen.

Elitserien inleddes med att Lejonen besegrade Rospiggarna i den första omgången den 7 maj. Och efter det har Rospiggarna bara fortsatt att förlora. Av de första elva matcherna har laget från Hallstavik förlorat tio. Med bara två poäng är Rospiggarna ohjälpligt sist.

Ersatte Teurnberg

Inför den här säsongen klev Mikael Teurnberg av som lagledare och Conny Ohlsson ersatte. Efter den senaste omgången i tisdags menade han att det var styrelsen som tog ut laget.

– Det kan bli så här när man inte får välja själv vilket lag man får köra med. Det är styrelsebeslut som ligger bakom den här uttagningen, så jag känner mig rätt bakbunden, sa han till Norrtelje Tidning.

Rospiggarna har redan missat slutspelet och med fem omgångar kvar får Conny Ohlsson lämna.

– Rospiggarna AB:s styrelse har valt att avsätta lagledaren Conny Ohlsson. Huvudskälet till beslutet är uteblivna sportsliga resultat under säsongen 2019. Arbetet att rekrytera ny lagledare påbörjas omgående och det är vår förhoppning att presentera en ny lagledare redan innan veckans slut, skriver Rospiggarna på sin webbplats.

Sista omgången

– Vi var optimistiska in i det längsta och hoppades verkligen att det skulle falla väl ut. Men när slutspelschansen försvann kände vi att något skulle behöva hända, säger Rospiggarnas ordförande Stefan Gunstad till Norrtelje Tidning.

Lejonen möter Rospiggarna borta i den sista omgången den 20 augusti.