Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lejonens Bogdanowicz nära att ta sig vidare i SM–kvalet i Avesta

Lejonens Maksymilian Bogdanowicz gick inte vidare från tisdagskvällens SM–kval i Avesta. Bogdanowicz lämnade dock Dalarna med en reservplats. Åtta direktplatser och två reservplatser delades ut efter tävlingen på Brovallen.

Maksymilian Bogdanowicz, 22, var inte bland de åtta främsta i Dalarna på tisdagen. Men det var verkligen nära att Lejonens representant knep en plats bland de som tog sig vidare till finalen av individuella SM som avgörs i Målilla den 23 juli. Bogdanowicz körde in sju poäng, sedan han inlett med två raka treor. Men på de tre sista heaten blev det bara en poäng, vilket gjorde att SM–kvalet inte slutade med något avancemang. Daniel Henderson och Jonatan Grahn gick båda vidare med åtta poäng.

Vann gjorde Vetlandas Filip Hjelmland.

”Det känns riktigt bra efter den här långa försäsongen. Det är kul att formen kommit så fort”, säger Filip Hjelmland till Vetlanda–Posten.

Maksymilian Bogdanowicz körde riktigt bra i fredags i lagcupen i Vetlanda. Bogdanowicz bor precis som Mathias Thörnblom i Malmö. Thörnblom är direktkvalificerad till finalen och blir Lejonens enda representant i Målilla den 23 juli.

Även Anderstorpsbördige Oliver Berntzon är sedan tidigare direktkvalificerad för finalen.

Följande förare tog sig vidare från kvalet: 

Filip Hjelmland (13 poäng).

Joel Kling (11).

Joel Andersson (11).

Philip Hellström–Bängs (11).

Alexander Woentin (10).

Ludvig Lindgren (9).

Daniel Henderson (8).

Jonatan Grahn (8).

Direktkvalificerade till finalen:

Peter Ljung, Vetlanda.

Kim Nilsson, Masarna.

Victor Palovaara, Vetlanda.

Linus Sundström, Västervik.

Jacob Thorssell, Dackarna.

Mathias Thörnblom, Lejonen.

Pontus Aspgren, Smederna.

Oliver Berntzon, Dackarna.