Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lejonen redan på banan – trots frågetecken om när säsongen kan starta

Speedwaysäsongen är uppskjuten och börjar tidigast den 2 juni. Men Lejonen drog igång med träning i Gislaved i lördags.

Det var träning på Gislaveds motorstadion i lördags förmiddag. Det välbekanta ljudet av speedway hördes kring motorstadion. Lejonen hade flera förare på plats men även Vetlanda och Dackarna var där.

Lejonen skulle egentligen ha varit i Polen den gångna helgen på träningsläger men lägret blev inställt. På grund av coronakrisen så har säsongen blivit framflyttad. Målet är att elitserien, eller BAUHAUS–ligan som serien bytt namn till, ska starta den 2 juni.

Många har längtat efter speedway efter en lång vinter. Högsta svenska serien var ju egentligen tänkt att dra igång i början av maj. Lejonens Mathias Thörnblom förklarade i fredags för Värnamo Nyheter att det är ett tufft läge för många speedwayförare. Många gånger har stora pengar investerats. Och om inte ligorna kommer igång så kommer förarna inte att få in pengar.

Jobbar i musikaffär

– Det är riktigt tufft och en väldigt speciell situation. Här i Sverige går det ju i alla fall att träna än så länge. Man har verkligen gått och väntat på att säsongen ska starta och så blir det så här, sa Mathias Thörnblom, som har fått ta ett annat jobb.

– Jag jobbar i min pappas musikaffär men det är ju inte alla som har ett annat jobb att hoppa in på. Och särskilt inte i dessa tider.

I söndags var det träning i Vetlanda.

– Det var skönt att få komma ut och blåsa av lite damm i alla fall. Kul att vara igång men man vet ju inte hur det blir med någonting här nu egentligen, sa Vetlandas Victor Palovaara till Vetlanda–Posten.

– Man får försöka jobba lite vid sidan av men det går ju inte få några jobb heller i dessa tider. Jag skulle ha börjat jobba förra veckan men det blev också inställt. Det är tufft att veta vad man ska leva av. Men alla är ju drabbade så det är lika för alla, fortsatte han.

Träning i Kumla

Även uppe i Kumla var det träning under helgen.

– Jag tjänar mer pengar nu än när jag kör speedway, men drömmen är inte att vara takläggare utan att vara speedwayproffs, sa Indianernas Joel Andersson till Nerikes Allehanda.

Även kommande lördag är det i träning i Gislaved, men då är det max 50 personer på plats som gäller. De nya reglerna för idrottsliga sammankomster började gälla under söndagen.