Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lejonen klättrar tio placeringar på SVT:s årliga publikbarometer

Gislavedsklubben Lejonen placeringar sig på en 51:a plats på SVT:s lista över landets främsta publiklag. Lejonen avancerar tio placeringar sedan förra året.

Lejonen är det enda lokala laget som är med på listan och det blir nästan en plats bland de 50 bästa. Lejonen hade under 2019 ett publiksnitt på hemmaplan på 2 253 och tar med det en 51:a plats över de lag som lockar mest publik i Sverige. Gislavedsklubben hade ökat sitt hemmasnitt sedan året innan och avancerade tio placeringar på listan.

Det är de lag som hade ett hemmasnitt på över 1 000 personer som tar sig in på listan. IFK Värnamo lockade förra säsongen i snitt 581 personer på sina hemmamatcher. Det var bara ett lag från IFK Värnamos serie som tog sig in på SVT:s lista och det var Landskrona Bois som hade ett snitt på 1 708.

Toppar listan gör Hammarby IF i fotboll med ett hemmasnitt på över 24 000 åskådare.