Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Leif GW:s teori om krogmordet på Kjäll, 57: ”Gärningsmännen finns i närområdet”

Artikel 8 av 12
Krogmordet i Gislaved
Visa alla artiklar

Kjäll Gustafsson, 57, knivhöggs till döds när han försökte stoppa ett rånförsök på Restaurang Ströget. Nu har Leif GW Persson uttalat sig om krogmordet. – Gärningsmännen finns någonstans i närområdet naturligtvis, säger kriminologen i TV4 Nyhetsmorgon.

Det var under lördagskvällen som tre maskerade män, som enligt vittnen beskrivs som unga, stormade in i lokalen och försökte råna Hotell Nissastigens restaurang Ströget. Den 57-årige Hallänningen Kjäll Gustafsson, som var gäst på restaurangen, försökte avvärja rånförsöket – men blev då huggen av ett knivliknande föremål. Kjäll Gustafsson dog på platsen.

TV-profilen och kriminologen Leif GW Persson uttalade sig under onsdagen i TV4:s Nyhetsmorgon om mordet som har skakat Gislaved.

– De (gärningsmännen) verkar vara dåligt orienterade. De ska genomföra ett rån mot en kontantfri restaurang, har ont om tid och när det här händer (tumulten med Kjäll Gustafsson), som de säkert inte har räknat med, så drar de bara iväg i panik, säger Leif GW Persson.

GW: ”Det oroar mig”

Han berättar även att han tror att gärningsmännen är några ”lokala förmågor”.

– Rimligtvis. Vem annars skulle dyka upp i Gislaved i mörkret den tiden? De finns någonstans i närområdet naturligtvis, säger kriminologen, som tror att det kan bli en knepig utredning för polisen:

– Det oroar mig. Det kryllar inte av spår och de är maskerade i samband med gärningen. Hoppet står till att man kan säkra teknisk bevisning.

I programmet varnar GW även för att ingripa i brott där gärningsmännen har olika tillhyggen.

– Man kan kasta saker och skrika och vråla men man ska passa sig för att gå i närkontakt med människor som är beväpnade med knivar. Man ska ge en tydlig reaktion, sedan håller man sig på avstånd, säger han.