Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lambert gör comeback – så ställer Lejonen upp i kvartsfinalen

Han har saknats sedan debuten i början av juli. Nu är Robert Lambert äntligen återställd från sin ryggskada och går rakt in i laguppställning som ska köra den första kvartsfinalen mot Smederna.

På tisdag drar slutspelet i speedway igång. Lejonen inleder borta mot Smederna uppe i Eskilstuna i den första kvartsfinalen. Returmötet körs två dagar senare i Gislaved.

– Det är klart att det är en svår uppgift på pappret med tanke på att de har två raka SM-guld men vi har vunnit båda mötena i år. Det står 0-0 när det börjar och det är små marginaler som avgör, sade Lejonen-ledaren Anders Fröjd om motståndet tidigare i veckan.

Under söndagskvällen har Lejonen meddelat vilka sju förare som kommer att köra den första kvartsfinalen uppe i Eskilstuna.

1. Jaroslaw Hampel.

2. Robert Lambert.

3. Kacper Woryna (K).

4. Maksym Drabik.

5. Krzysztof Kasprzak.

6. Mathias Thörnblom.

7. Timo Lahti.

Robert Lambert har inte kört sedan för Lejonen sedan sin debut mot Masarna den sjunde juli. Den 21-årige britten ådraog sig en fraktur på två kotor i ryggen i SEC under slutet av juli och har saknats för Lejonen sedan dess.

Nu är han äntligen återställd. I fredags körde han i den brittiska ligan och i helgen körde han GP-kval. På tisdag kommer han därmed att få köra för Lejonen igen.

Lambert var Lejonens bästa förare direkt i debuten och många blev imponerade över hans prestation. Gislavedslaget har lyckats vinna utan britten men blir klart stärkt av hans återkomst.

Den första kvartsfinalen mellan Smederna och Lejonen körs på tisdag klockan 19:00.