Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvitterade på tilläggstid: "Lättnad"

Matchen var bara sekunder från att ta slut. Då flyttade IFK Värnamo upp allt – och lyckades kvittera.

Bara tre dagar efter 1–1 borta mot Valinge-Derome hade IFK Värnamo en ny bortamatch mot ett lag efter dem i tabellen.

– Vi hade i alla fall önskat oss fyra poäng på de här två matcherna. Men man kan inte få allt. Det viktiga var att inte förlora, säger tränaren Patrick Schellhas.

På Ränneborg i Eksjö var det blåsigt under fredagen. Något som försvårade för IFK.

– Vi hade större problem än vad de hade. Vårt spel gynnades inte av det. Vi har dessutom svårt mot lag som spelar fysiskt.

– Det var inte en av våra bästa matcher. Första halvlek var en av våra sämre prestationer på länge. I andra höjde vi oss och gjorde det betydligt bättre.

Mona Chahrour var tillbaka i laget efter semester och satte tidigt sitt tolfte division 1-mål för året, fram till 1–0. Detta genom ett vänsteravslut i bortre krysset.

Eksjö kvitterade före paus och tog ledningen via ribban när ungefär 75 minuter var spelade. Något som höll i sig nästan hela matchen.

För det skulle bli ett mål till.

Frispark i slutet

Värnamo fick en frispark några meter in på hemmalagets planhalva när bara sekunder återstod av matchen.

Julia Weidenmark lyfte in bollen mot ett straffområde där många IFK:are fanns. Bollen hamnade hos Fanny Holmberg, som tryckte in kvitteringen. Efter avsparken var matchen över.

– Fantastiskt. Vilken lättnad. Vi är verkligen jättenöjda med att vi fick med oss poäng medan Eksjö förmodligen är vansinnigt missnöjda.

– Vi har en hög arbetsmoral, men vi kan så mycket bättre. Linnéa Aronsson (mittback) gjorde en riktigt bra insats. Hon var bra sist också.

Matchen var den första i den 14:e omgången. IFK har 17 poäng och fyra poäng ner till nedflyttningsstrecket.

Eksjö är jumbo på tio poäng. I nästa runda har Värnamo hemmamöte med Mariestad, som är tre pinnar bakom IFK.