Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krönika: Kom och dela dina visioner med oss

 
Visionspalatset i Värnamo
Visa alla artiklar

Visioner är ett stort ord. För att inte tala om palats. Hur stort blir det då inte om man sätter ihop dessa ord till ett? I lilla Värnamo? Hur stort som helst, skulle jag säga. I dagarna tre, dessutom. Som en bal på slottet - fast i verkliga livet.

Vi pratar om Visionspalatset, och dit vill vi att du ska komma på besök för att dela dina idéer och visioner med oss om hur vår stad kan bli bättre, vackrare, tryggare, roligare, mer spännande - eller vad du vill att den ska vara.

Alla har vi säkert stora och små visioner om vad vill vill förändra, förbättra och utveckla i Värnamo kommun. Vi skyller ofta på politiker, på media, på andra än oss själva när vi inte är nöjda med något - det är mänskligt. Men i grund och botten ligger en stor del av ansvaret på var och en av oss om vi vill förändra något och början till det är att dela med sig av sina idéer. Sedan kan vi kavla upp armarna tillsammans och sätta igång och jobba.

Det är lätt att sitta på sin egen lilla kammare och tänka fram visioner, men det kan vara en utmaning att på egen hand ro det i land, att förverkliga något av det. Låt oss i stället samtala, slå våra kloka huvuden ihop och gemensamt mejsla fram uppslag som kan leda till något mer än bara en papperstiger.

Samtal och diskussioner kan bollas fram och tillbaka och kanske kan tyckas ändlösa, men vår fasta övertygelse är att samhällen, byar och dess invånare behöver stråla samman för att byta åsikter och hitta en väg framåt. Visionspalatset hoppas vi kan bli starten på en sådan utveckling.

Visionspalatset är ett hus inte mycket större än en friggebod, men tillsammans kan vi fylla det med stora idéer och planer - om smått såväl som stort. Välkommen - vi ser fram emot att träffa dig!