Vid klockan 04.25 klev räddningstjänstens rökdykare in i bostaden och släckte branden. Vad som brunnit och orsakat den kraftiga rökutvecklingen fanns det under morgonen ingen information om hos polisen, som utreder händelsen.

– Det som allmänfarlig vårdslöshet, vilket betyder att inget uppsåtligt brott ligger bakom. Det skulle till exempel kunna vara så att man glömt något på spisen, säger Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl.

I lägenhetshuset är totalt tolv personer skrivna. Branden inträffade på andra våningen.

– När vi kom dit såg vi till så att alla som var hemma höll sig i sina lägenheter under insatsen. Trapphuset var ju fylld med rök så det var bättre att folk var inne än att de evakuerades, säger räddningstjänstens insatsledare Bernt Karlsson.

Styrkan från Smålandsstenar jobbade på platsen tillsammans med kollegorna från Gislaved.

– Lägenheten i fråga ska spärras av för att vi ska göra en teknisk undersökning. Personen som bor där har vi inte pratat med än, han eller hon fördes till sjukhus för kontroll, säger polisens Torbjörn Lindqvist.

Vid 06-tiden trodde insatsledaren Bernt Karlsson att räddningstjänsten skulle vara kvar på brandplatsen i omkring en timme.

– Vi har ventilerat all rök och jobbar nu med efterarbete, som att söka efter eventuella glödbränder, säger han.