Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen varnar för falskt hembesök

En person ringer på och uppger sig för att vara från kommunen, men det stämmer inte. Nu varnas kommuninvånare för att ta emot hembesök från personer som inte kan visa upp kommunlegitimation.

På sin hemsida skriver Gnosjö kommun att man har fått reda på att en person har gjort ett hembesök för att se över brandskyddet och säger sig vara från kommunen, trots att det just nu inte genomförs några sådana hembesök i kommunens regi.

"Personen är inte anställd på kommunen, och händelsen är polisanmäld. Av denna anledning vill vi informera om att kommunens personal som gör hembesök alltid ska kunna uppvisa kommunlegitimation", skriver kommunen bland annat på hemsidan.

Enligt kommunen kommer räddningstjänsten göra hembesök i framtiden, men de kommer kunna legitimera sig samt använder uniform.

Kommunen rekommenderar att man alltid ber om att få se legitimationen.