Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Kom ut och lyssna på folket!"

Insändare: Politiker i Gislaved borde lyssna på pensionärerna istället för att peka ut dem som oförstående gnällspikar.

Nu hamnade morgonkaffet i vrångstrupen igen. Orsaken var när budskapet kom att det är vi pensionärer som skapar oro i samhället. Knappast. Klarar ni så bra själva. Det är en rad felaktiga beslut samt dålig koll som skapar oro.

Nu utpekas vi pensionärer som oförstående gnällspikar. Det finns oerhört mycket erfarenhet och kunskap bland oss. Kanske dags att lyssna istället.

Förklaringen vi fick i tidningen var näst intill obegriplig och som knorr på det hela så lades ansvaret till sist på enhetscheferna. Förklaringen var dålig ekonomisk utbildning. Borde inte det åtgärdats före anställning?

Så nu ska det sparas. Befarar att minskad personaltäthet på våra äldreboende får stå för en stor del av detta. Farlig väg att gå. Tänk över hur sparandet ska gå till utan att äventyra tryggheten för såväl personal som brukare.

Vore intressant att se hur sparandet går till för övrigt angående till exempel julbord och konferenser på fina ställen för att inte tala om, som det ryktas, stora lönehöjningar hos en del politiker. Nu stack jag kanske ut näsan för långt, men jag tar den risken för nu känns det minst sagt snedfördelat i de olika plånböckerna.

Min enda önskan är att vi ska kunna lita på våra makthavare i alla lägen. Då skapas ingen oro. Det behövs kunniga och lyssnande politiker tillgängliga för oss alla. Stäng inte in er i kommunhuset utan kom ut och lyssna på folket!

Därmed har jag rensat lite i hjärnan för den här gången. Nu blir det jullov på den här fronten - kanske.

God Jul!

Anita Kanmert

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel