Hong Kong var platsen för inledningen på elbilsmästerskapet 2017–2018 och Felix Rosenqvist från Värnamo tog direkt en seger i ett av de två racen.

En väldigt speciell helg. Det här bevisar verkligen att allting kan hända i motorsport. Jag saknar ord egentligen, men vi har onekligen fått en bra start på säsongen, säger han i ett pressmeddelande.

Under lördagen körde han in som sjua, men den placeringen blev sedan ändrad till en 14:e plats efter ett tidstillägg.

I den andra tävlingen hade han pole position.

Men starten var strulig. Bakbromsarna låste sig i första kurvan. Följden blev att bilen snurrade runt och han föll snabbt ner till en elfte plats.

Sedan kom en successiv upphämtning och han tog sekund för sekund på sina konkurrenter.

Och i mål var svensken drygt fem sekunder efter tvåan Daniel Abt – men Abt diskades sedan i efterhand.

Rosenqvist fick därmed segern, hans andra i formel E efter vinsten i Berlin förra säsongen.

Det är blandade känslor just nu, även om de alla i grund och botten är positiva. Det var ett väldigt intensivt race. Jag vet inte exakt vad som hände i första kurvan, men jag har inte haft rätta känslan i bromsarna på hela helgen. Det hände väldigt snabbt och jag hade ingen chans att rädda det. Därefter försökte jag bara samla mig igen, inte stressa för mycket och hitta in i en bra rytm; jag var bekväm i bilen och visste att vi fortfarande hade en bra chans.

Rosenqvist blev dessutom den andre föraren i seriens historia att plocka samtliga tillgängliga poäng (pole position, snabbaste varvet och seger) i samma lopp.

I totalen är han trea. Formel E-seriens nästa deltävling är i marockanska Marrakech den 13 januari.