Så var det åter dags för Navets årliga aktivitetsdag i sporthallen. Redan strax efter klockan tio på förmiddagen när tidningen gjorde ett nedslag, var det minst sagt "knökfullt" med barn och ungdomar i olika åldrar.

Höstlov och sportlov

– Två gånger om året arrangerar vi den här aktivitetsdagen, på sportlovet och på höstlovet, säger Kushtrim Brahimi, fritidsledare på Navet.

Han fortsätter:

–I år har vi satsat ännu mera på olika hoppborgar och istället tagit bort cyklarna som vi haft tidigare, det fanns ju en viss skaderisk med dem också.

Hur länge har ni haft det här arrangemanget egentligen?

– Under de tio år som jag jobbat på Navet har det varit, men jag tror att det drog igång ytterligare ett par år tidigare faktiskt.

800 barn och ungdomar

Kushtrim berättar att varje år brukar det vara någonstans mellan 700 och 800 barn som besöker den här sportlovsaktiviteten, något som riktar sig till barn och ungdomar upp till cirka 14 års ålder. För övrigt är evenemanget helt gratis.

Hilda Schultz, Felicia Källberg, samt Stina Timmer som går i trean på Mossleskolan har redan tillsammans med flera andra intagit en av hoppborgarna.

– Det är verkligen kul att det finns så mycket att göra här. De olika hoppborgarna är det som är roligast, säger de.

Fint ordnat

En bland de yngsta besökarna är nog Harry, 9 månader som för tillfället sitter på golvet tillsammans med mamma Alexandra Ekehage.

– Det här är fantastiskt fint ordnat, vilket engagemang från personalens sida. Det är faktiskt andra gången som Harry är med, vi var nämligen här på höstlovet också, säger Alexandra.

Nu var det dags för fotografen att ta en bild när plötsligt storebröderna Emil fem år och Hugo fyra år dyker upp, de vill också vara med.

Ett klick senare och bilden är klar, direkt springer Emil och Hugo vidare för att testa nya spännande grejer. Precis som alla andra hundratalsbarn gör som tagit sig till Navets aktivitetsdag denna tisdag på årets sportlov.