Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart med nytt styre i Gislaved: "Jag är besviken"

Tidningen kan nu avslöja hur det politiska styret ska se ut i Gislaveds kommun. Moderaterna, Centerpartiet, Liberalerna, Kristdemokraterna ska styra de närmaste fyra åren med stöd av det nya partiet Westbopartiet.

På fredagen i kommunhuset offentliggörs det nya politiska styret i Gislaveds kommun vid en pressträff. Men tidningen kan redan nu presentera den konstellation som ska styra Gislaveds kommun i fyra år.

Det är Moderaterna, Centerpartiet, Liberalerna och Kristdemokraterna som ska styra Gislaveds kommun i ett majoritetsstyre med stöd av Westbopartiet i en teknisk valsamverkan. Det innebär att Westbopartiet stöttar Allianspartierna i vissa frågor.

Tillsammans har de 26 av totalt 49 mandat i kommunfullmäktige och får därmed majoritet.

– Det är klart att jag är besviken, jag hade velat vara kvar och styra kommunen i fyra år till. Nu går vi i opposition, men det är vi vana vid sedan tidigare, säger Socialdemokraternas toppnamn Marie Johansson, som har styrt kommunen ihop med Moderaterna och Miljöpartiet den senaste mandatperioden.

– Jag säger grattis till det nya majoritetsstyret och önskar dem lycka till. Men jag tror att det blir svårare för dem att styra Gislaveds kommun, de är fem partier och det är fem viljor som ska komma överens, lägger hon till.

Socialdemokraterna bjöd in de andra partierna för förhandlingar ett antal gånger för att nå ett nytt majoritetsstyre, men de har fått kalla handen.

– Allianspartierna har inte varit intresserade av oss alls, de har sagt nej hela tiden. Men det är ingen chock för mig. De här partierna har ju sagt hela tiden att de vill ha ett Alliansstyre. Men vi kommer driva en aktiv oppositionspolitik, det lovar jag, säger Marie Johansson.