Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart: Champions League-finaler skjuts fram

FOTBOLL De stora europeiska klubblagsfinalerna skjuts på framtiden. Den som väntar på finalerna i Champions League får ge sig till tåls långt in på sommaren. Men det är inte säkert att det blir kamp om titlarna ens då.

Europeiska fotbollsförbundet Uefa har meddelat att både damernas och herrarnas finaler i Champions League i maj senareläggs.

Finalen för herrarna var schemalagd till Istanbul den 30 maj, damernas till Wien sex dagar tidigare och kampen om pokalen i Europa League skulle ha spelats i Gdansk den 27 maj.

Nu sätter coronavirusets globala spridning stopp för spel redan då.

Uefa har inte meddelat om och när finalerna spelas, men det har spekulerats i att förbundet skjuter upp finalerna i runt en månad.

Beskedet från Uefa lyder att några beslut inte är tagna.

"Arbetsgruppen, bildad i förra veckan som en följd av ett möte med intressenterna i europeisk fotboll, lett av Uefas ordförande Aleksander Ceferin, kommer att analysera de möjliga alternativen. Gruppen har redan inlett sitt arbete. I sinom tid kommer besluten att kungöras", skriver förbundet i ett pressmeddelande.

Kvällens beslut kommer inte som någon större överraskning med tanke på situationen i den internationella fotbollen. Så gott som samtliga europeiska ligor har tills vidare ställt in allt spel eller – som fallet är i Sverige – senarelagt säsongen.

I Champions League för herrar har man nått åttondelsfinalspel. Fyra lag har kvalificerat sig till kvartsfinal med de sista fyra lagen måste ta sig vidare via returmatcher i åttondelsfinalerna.

Inga svenska lag är kvar i turneringarna.