Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

#kandulova: Här är politikerna som svarar på dina frågor

 
Valet 2018
Visa alla artiklar

Under onsdagen lanseras den digitala valstugan #kandulova, där du som läsare kan skicka in dina frågor till kommunpolitikerna i Gislaved, Gnosjö och Värnamo. Politikerna välkomnar satsningen. - Jag hoppas det blir många frågor, säger Markus Kauppinen (S), oppositionsråd i Gnosjö.

Ställ din fråga och se alla svaren i #kandulova här!

Värnamo Nyheter har inför valet 2018 anslutit sig till satsningen #kandulova med syftet att hjälpa medborgarna med att få tydliga besked från partierna. Under onsdagen lanseras satsningen och via vn.se/kandulova2018 kan du som medborgare ställa frågor om det som är viktiga för dig. Svaren syns sedan i anslutning till frågan efterhand som partierna svarar.

Totalt deltar 23 politiker från de olika partierna som finns representerade i Gislaveds-, Gnosjö-, och Värnamo kommun.

- Vi försöker alltid vara ute och möta väljarna och ett sådant här forum är en jättebra plats förstås, säger Camilla Rinaldo Miller (KD), politiker i Värnamo kommun.

Även Markus Kauppinen (S), politiker i Gnosjö kommun, är positiv till satsningen.

- Det här tycker jag ligger i tiden, att mötas på ett forum på nätet. Det blir även mer seriöst än att skriva på sociala medier där faktakoll inte alltid görs, säger han.

Många frågor

Azra Muranovic (S), politiker i Värnamo kommun, ser satsningen som en möjlighet för politiker att få veta vilka frågor som är viktiga för väljarna.

- Jag gillar när folk får tycka till och ställa frågor. Det ger oss politiker en chans att se vad som är viktigt för människor i allmänhet - både det som är bra och dåligt, säger hon.

Nu hoppas man på många frågor från medborgarna.

- Det här är ju deras möjlighet och få svar och vägledning om hur de ska rösta den 9 september, säger Camilla Rinaldo Miller.

"Får tänka till"

Fredrik Sveningson (L), politiker i Gislaveds kommun, ser fram emot att få svara på lokala frågor som engagerar många.

- Förhoppningen är att frågor ställs som väcker tankar hos mig och hos andra som läser och ser dem och som handlar om vad vi vill göra för vår kommun och vårt närområde, säger han.

Tror du att du och dina partikollegor kan svara på alla frågor?

- Säkerligen inte, men man får tänka till och fundera och försöka svara konkret så det inte blir ett politikersvar som inte säger så mycket.

Här är politikerna som deltar i satsningen och som svarar på dina frågor:

Gislaveds kommun

Lars-Ove Bengtsson (C)

Lennart Kastberg (KD)

Fredrik Sveningson (L)

Anton Sjödell (M)

Peter Bruhn (MP)

Lukas Yassin (MP)

Margareta Lindgren (S)

Mattias Johansson (SD)

Bengt-Ove Eriksson (V)

Erik Anderson (K)

Gnosjö kommun

Johan Malm (C)

Maria Sandberg (KD)

Björn Olsson (L)

Kristine Hästmark (M)

Markus Kauppinen (S)

Eric Westroth (S)

Jan Å Johansson (V)

Värnamo kommun

Hans-Göran Johansson (C)

Camilla Rinaldo Miller (KD)

Malin Ekman (L)

Gottlieb Granberg (M)

Azra Muranovic (S)

Anne Karlsson (SD)

Paula Dahlberg (V)