Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kändistätt på Liberalernas kommunal lista

 
Valet 2018
Visa alla artiklar

Huvuddragen på Liberalernas valsedel har varit klara länge. Nu presenteras en slutlig version, med kandidater från hela kommunen.

Med knappt 6 procent av rösterna i valet 2014 var Liberalerna näst minsta parti, hårfint före Miljöpartiet. Båda fick 2 av kommunfullmäktige totalt 41 mandat. Med tanke på storleken lyckas partiet ändå presentera en välmatad lista inför den 9 september. Dubbelt så stora SD lär inte ha fler kandidater.

Toppkvartetten, med Ewa Magnusson från Jorarp i norr och Malin Gustavsson från Ekhult i söder täcker in kommunen väl. Beroende på valresultatet och personröster kanske även nummer 14, Ulla Hansson från Pålskog, kommer in för att ”bredda” partiet i öst-västligt hänseende.

— Våra nya spännande namn är Kim Andersson, Vaggeryd, Catharina Jalonen Skillingaryd, Abdirahman Mohamed Ahmed, Vaggeryd och Ken Frick i Hankabo, säger Ewa Magnusson som under den nuvarande mandatperioden innehaft ordförandeskapet i kultur- och fritidsnämnden.

Ken Frick har vi träffat tidigare i form av motståndare mot vindkraft i Boarp.

Läs mer: ”Hoppas att någon stänger projektet under 2018”

En annan kändis är Kim Andersson som har skrivit två böcker om hur han hamnade i rullstol och livet sedan dess.

Läs mer: Kim Anderssons ben åts upp av mördarbakterier

En tredje person som har befunnit sig i det mediala strålkastarskenet under den gångna mandatperioden är Magnus Thelin - ägaren till flyktingboendet på Yxenhaga. Han är är inte ny i politiken, men har flyttats upp två placeringar på listan. Behöver vi nämna ”Salle”, som har varit med i TV4:s Gladiatorerna - och motionerat om wifi på kommunens äldreboenden, i det här sammanhanget?

Läs mer: Nämnd ger ok för flyktingboende och Nja till gratis wifi på äldreboendena

Ja, vid närmare granskning har faktiskt de flesta av L-kandidaterna haft saker för sig under mandatperioden. Sven-Olov på 18:plats och Linnéa Hugosson är aktiva i bland annat Östbo historiska förening. Robert Gurbin är vice vd i modulhustillverkande Zenergy.

I sin kommentar till listan avslutar Ewa Magnusson med att konstatera att man även har ett antal erfarna och ”årsrika” kandidater med. Ett snabbt överslag ger en snittålder på 80 för listans fyra nedersta positioner.