Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

JUST NU: Vårdcentralen stänger sin coronatestning efter teknikstrul

 
Coronaviruset 2020-2021
Visa alla artiklar

Tekniska problem stoppar coronatestning på vårdcentralen under torsdagen.
– Vi beklagar naturligtvis detta då provtagningen är ett viktigt verktyg för att begränsa smittan, säger Anna J Henningsson, medicinsk ansvarig chef på Ryhov.

På torsdag stänger vårdcentralerna i Jönköpings län sin provtagning av coronaviruset för alla som inte tillhör någon prioriterad grupp, skriver Region Jönköpings län i ett pressmeddelande.

Anledningen beror på tekniska problem, både för de analyser som görs inom regionen samt för de som skickas till Statens veterinärmedicinska anstalt.

– Vi beklagar naturligtvis detta då provtagningen är ett viktigt verktyg för att begränsa smittan. Vi gör just nu allt vi kan för att komma tillrätta med problemen, säger Anna J Henningsson och fortsätter:

– Under tiden är det viktigt att alla med luftvägssymtom stannar hemma och undviker sociala kontakter utanför det egna hushållet.

De prioriterade grupperna är patienter som är i behov av inneliggande vård, vårdtagare inom äldreomsorgen eller funktionshinderomsorgen samt vård- och omsorgspersonal.

Vårdcentralerna kommer att avboka de grupper som inte är prioriterade, skriver regionen i ett pressmeddelande.