På förmiddagen hölls samling för barn i förskoleålder på familjecentralen. Många föräldrar väljer att, eller måste, stanna hemma med sina barn istället för att lämna dem till förskola. På eftermiddagen kom föräldrar vars barn är i åldern 0-1 år.

Enligt Helena Andersson på Familjecetralen var samlingarna uppskattade hos föräldrar och barn, som fick en möjlighet att träffas och leka med andra. Dagen i ära sjöngs det också julsånger.

Bild 1 av 10 Familjecentralen är inne i ett språkprojekt för att integrera kvinnor som inte kunnat avsluta sina språkstudier. Orsaken är ofta att de har fått barn.

Är med i projekt

Pedagoger och kuratorer på Familjecentralen är med i ett projekt tillsammans med AME, som finansieras av Länsstyrelsen. Tanken är att hjälpa utlandsfödda kvinnor med svenska språket med sikte på integration i samhället. I projektet finns en SFI-lärare och personal som talar arabiska och somaliska.

Relaterat till artikeln

Familjecentralen blir en mötesplats för kvinnor som inte fått uppehållstillstånd, men även för de som redan gått på SFI, men som inte har läst klart på grund av bland annat föräldraledighet.

Se även: Nya familjecentralen i Vaggeryd är invigd