Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jönköpingsbolag blir störst i norra Europa

Genom tre företagsköp och stora investeringar i maskinparken är Prototal nu störst i norra Europa på 3D-printing för industriella ändamål.

Industribolaget Prototal, som tillverkar prototyper och serieprodukter inom plast, växer nu ytterligare genom tre större företagsköp.

Det handlar om Huskvarnabaserade bolagen Premould, Preshape och Premould CAM med spetskompetenser inom formsprutning, vakuumgjutning av plastkomponenter samt digitalisering och automation av NC-bearbetning.

Prototal har även gjort stora investeringar i maskinparken under den senaste tiden.

LÄS MER: Investerare köper känt bolag

– Vi blir störst i norra Europa inom 3D-printing för industriella ändamål genom de maskininvesteringar och förvärv vi har gjort nu, konstaterar David Mörk, vd Wilron Holding som är det investmentbolag som tog över Prototal i juni förra året.

Han fortsätter:

– Sedan vi köpte Prototal har vi jobbat mycket med att hitta en förstärkt struktur i verksamheten genom att välja ut olika teknikområden att satsa tydligt på. Framåt vill vi utvecklas till en branschledande aktör i Europa.

LÄS MER: Prototal växer inom 3D-printing