Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Jonas Ekeroth lämnar Handelskammaren – oklart vad han ska göra framåt

Efter sex år som vd för Handelskammaren Jönköpings län och knappt ett år som näringspolitisk ansvarig lämnar Jonas Ekeroth organisationen.

– Jag har haft en fantastisk resa med Handelskammaren. Det absolut roligaste har varit att få jobba för och med alla medlemmar. Att få vara en del av en organisation som gör skillnad på riktigt är en förmån. Det har handlat om allt ifrån att skapa och genomföra utbildningar, nätverk som gynnar medlemmarnas affärer och utveckling till flyglinjen mellan Jönköping och Frankfurt.

Det säger Jonas Ekeroth i ett pressmeddelande på fredagsmorgonen. Han gör sin sista arbetsdag i månadsskiftet september/oktober.

Oklart vad han ska göra

– Jag vet att jag kommer att sakna människorna, men samtidigt är jag nyfiken på att göra något annat och att inte riktigt veta vad det blir. Min förhoppning är att jag under senhösten har klart med vad jag ska jobba med framöver. Jag vill väldigt gärna fortsätta att jobba med frågor som utvecklar såväl näringslivet som regionen.

Enligt nuvarande vd Helena Zar Vallin är inte någon rekryteringsprocess för att ersätta Jonas Ekeroth påbörjad. Detta har bland annat att göra med ett större pågående projekt, vilket kommer att forma profilen på den som ska ta över efter Jonas Ekeroth, meddelar Helena Zar Vallin.

”Jag bestämde mig”

När JP ringer upp Jonas Ekeroth under förmiddagen säger han att han under en tid känt att han vill göra något annat.

Varför blev det just nu?

– Jag bestämde mig. Det känns både otäckt och spännande förstås, men jag har redan fått några förfrågningar så det ska bli spännande att se var det landar.

Hade det inte varit bättre att ha ett uppdrag klart innan du slutar på handelskammaren?

– Jo, självklart skulle det ha känts tryggare, men jag kände att det var dags nu för något nytt. Jag har trivts fantastiskt bra, men till slut kommer man till en punkt då man vill se vad det finns för andra möjligheter där ute och det bästa sättet att ta reda på det är att visa att man finns till förfogande.

Ingen konflikt

Ligger det någon konflikt bakom att du slutar på Handelskammaren?

– Nej. Jag har haft en fantastiskt trevlig tid och lärt känna en massa fantastiska människor och känner också att jag har gjort nytta för regionen.

Hur hoppas du att Handelskammaren ska utvecklas framåt?

– Jag hoppas och tror att Handelskammaren kan ta en position som driver framåt i regionen, vi behöver en stark röst. Men hur man gör det är inte min sak att bedöma, utan det ligger hos Helena Zar Vallin och inte minst hos styrelsen.

Precis som Helena Zar Vallin gör i pressmeddelandet hänvisar Jonas Ekeroth till ett stort icke namngivet projekt på frågan varför en rekryteringsprocess inte har inletts.

LÄS MER: