Annons
Vidare till vn.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Joel Olofsson tävlar om en plats i mellon

Joel Olofsson upptäckte först nyligen att han var bra på att spela live. Nu har han chans att gå till final i P4 Nästa. Vinner han kan hans låt bli ett bidrag i nästa års melodifestival.

Om någon för ett par år sedan hade frågat om Joel Olofsson ville sjunga offentligt hade han troligtvis bara skrattat. Men nu är han på god väg att bli kändis. En EP med Värnamomusikern Sophill är på väg, dessutom tävlar han om en finalplats i P4 Nästa. Det hela började med en kusins bröllop på en bar i Malaysia.

– Detta var i augusti förra året. Jag fick frågan om jag ville sjunga lite och jag tänkte att varför inte, jag känner ju ingen här. Efter det fick jag många positiva kommentarer, säger Joel Olofsson.

Uppträdandet gav blodad tand och efter hemkomsten blev det en hel del krogspelningar, både i Värnamo och i Smålandsstenar. Och självförtroendet växte.

– Jag har spelat gitarr och sjungit sedan jag var liten, men inte trott att jag har kunnat göra det bra. Det här att skriva egna låtar har varit som att skriva dagbok, det har varit mina egna tankar som jag har satt musik till. Jag har alltid haft musik i huvudet, säger han.

Har spelat i radion

I samband med att han publicerade musik på Spotify kontaktade han P4, där han vid två tillfällen fick spela sina låtar live. Vid den sista spelningen fick han höra talas om tävlingen P4 Nästa, dit musiktalanger från hela landet får skicka in bidrag. Nu har Joel Olofsson gått vidare till semifinal med låten It will all be fine. Just den låten har en särskild plats i hjärtat.

– Jag skrev den precis efter att jag hade fått besked om att min pappa hade drabbats av cancer. Jag fick en massa tankar, känslor och minnen och det mynnade ut i den här låten. Den är personlig och naken, säger han.

"Allt är nytt"

Vilka bidrag som går vidare i tävlingen avgörs dels av en jury, dels av sms-röster. Sms-röstningen pågår fram till den 28 maj. Då är det också dags för juryn att fälla sitt omdöme. Vill det sig väl går Joel tillsammans med sju andra till final. Vinnaren får chans att delta i Melodifestivalen. Men det är en overklig tanke för Joel Olofsson, som fram tills helt nyligen mest ägnat sig åt sitt arbete som konstruktör och sitt brinnande intresse för bilar.

– Jag är fortfarande i det stadiet att jag undrar om jag verkligen kan sjunga, allt är så nytt för mig. Att vinna vore superabsurt! Otroligt häftigt och också lite läskigt. Men jag hoppas att folk tycker om det jag gör, säger han.