Ovanligt nog kördes tävlingen helt i mörker vilket ställde förarna på nya prov – alltifrån att ha ett fungerande, välriktat ljus – men också att köra och inte se de vanliga vyerna utan bara var hänvisad till det som ljuskäglorna avslöjar. Tävlingen hade fler mer nostalgiska inslag bland annat publicerades inte resultaten per datorer och smarta telefoner utan genom handskrivna pappersremsor upphängda med klädnypor på en lina.

Men tävling blev det i alla fall och den vanns med övertygande marginal av Daniel Wall, Mjölby.

Nu till SSMK:s förare. Oscar Karlsson körde tillsammans med pappa Lennart in på en andraplats i klass C-förare Volvo original. Han har ännu inte kört en handfull tävlingar än så det var utan tvekan en framgång. I samma klass fick Johannes och Agne Josefsson bryta.

Nästa andrapristagare var Joakim Blansch tillsammans med kartläsaren och sponsorn Ulf Karlsson. Joakim fick ett bra genrep inför finalen i Sydsvenska Rallycupen kommande lördag.

Några fjärdeplatser blev det också. Per-Ola Pettersson/Stefan Johannesson i A-förare Volvo Original, i den klassen kom Stefan Stigemyr/Jerry Eriksson sexa. Fjärde plats också i klassen för trimmade tvåhjulsdrivna bilar till Alexander Axelsson/Nellie Karlsson.

Sist men inte minst tryggas återväxten för klubben genom att Kim Petersson och Simon Molin genomförde sin debutanttävling och då också lämnar rallycrossen för lite riktig bilåkning i rallyskogen.

Kommande tävlingar för klubbens förare är SSRC-finalen i Hovmantorp den 28 oktober då tio ekipage är på plats och sedan avslutas säsongen i Nässjö helgen efter med Novemberskölden, då också tio bilar från klubben är på plats.