2017, i Baku, Azerbajdzjan, vann Jesper Nyberg EM-guld i Viltmålsskytte på 50 meter. När han nu åkte till EM i Gyenesdiás, Ungern, så gjorde han det för att försvara guldet som han vann för två år sedan.

När mästerskapet drog igång under onsdagen inledde Nyberg starkt på de långsamma serierna och sköt 99 (av 100), 98 och 99 poäng. Han gick därmed in som trea inför torsdagens snabbserier.

– Jag hade ett bra utgångsläge till de snabba serierna eftersom jag inte låg så långt efter. Kanske att jag hade velat ha någon mer poäng efter onsdagen men jag var ändå nöjd, säger Böjerydskillen till Hallandsposten.

Inför de snabba serierna låg han två poäng bakom ryssen Mikhail Azarenko som var i ledning. I de snabba serierna sköt han 98, 100 och 98 poäng.

– Jag är bättre i de snabba serierna medan de andra brukar vara sämre där. Jag var mycket mer orolig för de långsamma serierna men det gick bra där med, fortsätter han.

Vann både guld och silver

Det gjorde att han fick 592 poäng av 600 möjliga vilket var tillräckligt för att vinna, tre poäng före Maxim Stepanov på andraplatsen. Han vann därmed sitt andra raka individuella EM-guld.

– Det är kul att jag lyckades vinna för andra gången i rad i den här grenen.

Han var senare också med och vann ett EM-silver i lag tillsammans med de övriga två svenskarna Emil Martinsson och Oscar Andersson.

Nästa år väntar ett VM för Nyberg som då tävlar i tio meters-grenen. Närmast väntar SM i viltmål som arrangeras i slutet av juli av Nybergs klubb, Hylte sportskyttar.