Säsongens 16:e race, tillika det näst sista, närmar sig och det arrangeras i Portland med start 21.35 på söndag kväll svensk tid.

Felix Rosenqvist kliver in i tävlingen med vetskapen om att det är otroligt tajt poängmässigt mellan honom och Santino Ferrucci, USA, i kampen om vem som ska bli årets bäste nykomling i Indycar.

Ferrucci kom fyra förra helgen och tog sig därmed förbi Rosenqvist, som kom elva. Bakom dem finns Colton Herta, USA. Han har 282 poäng jämfört med Ferruccis 326 och Rosenqvists 324.

"Ett av mina stora mål den här säsongen har varit att vinna rookiemästerskapet. Nu är det två race kvar, och det är först nu man kan börja tänka på det på riktigt. Det är väldigt tight i toppen, främst mellan mig och Santino. Om vi kan ta tillbaka ledningen i helgen och skaffa oss en liten lucka inför finalen vore det idealiskt. Det är klart att pressen finns där, som alltid, men jag har varit i liknande situationer i andra mästerskap tidigare och har lärt mig av det. Jag tänker ta mig an den här helgen precis som vilken som helst – det brukar vara det bästa", säger Felix i ett pressmeddelande.

Portland International Raceway är en traditionell bana som är 3,13 kilometer lång.

"Det känns bra att säsongen avslutas med två road course-race. Vi har haft väldigt bra fart på den typen av banor och var på pallen senast i Mid-Ohio, så jag ser fram emot både Portland och Laguna Seca. Jag har aldrig kört i Portland förut, men det verkar vara en rolig bana. Den är kort, runt minuten, så det lär bli ganska mycket varvningar i racet. Jag tror att den kommer passa oss bra."

Relaterat till artikeln