Under onsdagsförmiddagen slog den italienska matmarknaden upp portarna för andra året i följd. Fram till och med lördag har man chansen att njuta av italienska delikatesser i centrala Värnamo. Här finns allt från olika varma rätter såsom Svamprisotto med bacon och parmesan, färsk pasta gjord direkt på plats till citroncannoli, fagottini och andra produkter, både salta och söta, som man kan köpa med sig eller avnjuta på plats.

Det är otroligt roligt att vi har fått hit matmarknaden "The Italian village" igen, de har ju ett ganska gediget program där de besöker många städer från april till slutet av augusti. Det är många som slåss om dem, så att de valt Värnamo igen känns väldigt bra säger centrumledaren Anders Wallin.

Gaspar De Luca som är ansvarig för matmarknaden tar med VN på en liten rundvandring. Regnet hänger i luften så än så länge är det ingen riktig anstormning med folk.

Imorgon hoppas vi på solsken, skrattar han.

Han berättar att var man än befinner sig i Sverige så tycks färskpastan vara något som bara blir mer och mer populärt, men att även övriga delikatesser passar de flestas smaklökar.

Tyvärr blir det ingen blomsterförsäljning i år, vi fick problem med lastbilen som skulle frakta dem, berättar Gaspar.

Vi träffar på Medina Dervisevic och Jennie Wingeborn som har fullt upp med att shoppa diverse läckerheter.

Jag fullständigt älskar den italienska maten! Man kan säga att vi riktigt "går bananas" här konstaterar Medina och skrattar.

Längre bort står Nico Eremidis och fyller sin genomskinliga plastpåse.

48 månader lagrad parmesan blev det bland annat. Det här skulle de ha flera gånger om året, eller varför inte en fransk matvecka också, gärna en spansk med, tycker han.